Представители на Българска федерация по крикет посетиха Дом за деца лишени от родителски грижи „Св. Иван Рилски“  в с.Разлив, община Правец. От началото на годината децата от дома се занимават  в свободните часове под ръководството на възпитателят  Петко Ценев със спорта крикет.

IMG_4367

Това  е една от причините според президентът на федерацията проф.Николай Колев за посещение в дома и среща с децата.  Основното е наближаващия празник на Детето- 1 юни и предстоящият турнир по крикет в Правец на 4 юни.  С децата проявяващи интерес се проведе открит урок по крикет, който завърши с двустранна игра между два отбора. Заниманието проведоха спортно- техническият директор Людмил Тренев и треньора от НСА  Бойко Иванов. Те обърнаха внимание върху затвърждаването  на основните технически похвати на децата  в крикет спорта като батиране, хвърляне на топката и игра по филдинга.

На края децата получиха дарение от БФ Крикет. Младите крикетисти се сдобиха с уреди  и пособия за тренировка, предпазни кори и ръкавици, както и фланелки, с които могат да участват в турнирите и първенствата тази година.

„Искам да изкажа специалната си благодарност от мое име и от името на децата от дома на ръководството на БФ Крикет. Тази помощ ни идва точно навреме, защото ние имаме намерение да участваме тази година в състезанията от ДСК по крикет. С тази екипировка,уреди и пособия ние ще можем да се подготвим много по добле и да повишаваме уменията на децата в тази нова и прекрасна игра. Нашите възпитаници започват да я обичат все повече и повече, защото крикетът е много възпитателен спорт. Основното е, че децата се учат да работят в екип и на други морални ценности, които по ред причини те до този момент не познават. Те са прекалено чувствителни и  всеки  един жест на внимание ги прави още по добри и амбициозни за реализация в живота. Надявам се, че с помощта на Общината и на БФ Крикет ние ще можем да вървим напред и ще очакваме успех тези млади хора”, сподели възпитателят –Петко Ценев.

В края ня седмицата предстои провеждането на регионален турнир в Правец за юноши под 15 години, в който ще вземат участие четири отбора.

 

FacebookTwitterGoogle+LinkedInPinterestСподели