По повод Деня на детето  в гр. Правец завърши традиционният турнир по крикет за деца до 15 години, който се проведе под егидата на община Правец и Българската федерация по Крикет. Мачовете се играха на спортния комплекс в Правец, а сред гостите бяха Областният управител на София- област Илиан Тодоров, кметът на община Правец Румен Гунински, председателят на Българската федерация по Крикет проф. Николай Колев, депутатът от ПП Атака Иван Димитров и Тодор Трифонов, член на управителния съвет по Крикет- гр. Правец.

В турнира участваха  5 отбора: Крикет клуб „Правец 1”, Kрикет клуб “Правец2″, Национална Крикет академия, Крикет клуб „Лидер” и Крикет клуб „НСА”. Успехите, които участниците ще постигнат днес, ще дадат възможност за сформиране на отбор за юноши, който да представлява България. „Ние разчитаме на съдействие на всички, които могат да помогнат на един такъв спорт като нашия, който е много атрактивен, но не е много популярен”, каза Людмил Тренев, спортен директор на Българската федерация по Крикет.

Кметът на община Правец Румен Гунински приветства участниците и гостите на турнира „Радвам се, че за поредна година се организира традиционният турнир по Крикет по повод 1-ви юни- Ден на детето. Радвам се, че Областният управител Илиан Тодоров е сред нас, за да открие турнира. Г-н Тодоров е свързан с Правец, тъй като неговата съпруга е от нашия град”, каза кметът Гунински. „Надявам се да работим съвместно с Областния управител за развитието на София област и на България”, каза градоначалникът и пожела успех на участниците.

Областният управител на София Област Илиан Тодоров откри турнира по крикет. Той пожела на участниците високи спортни резултати: „Пожелавам ви да не спирате да спортувате и да се развивате като личности, които един ден, най-вероятно, ще ръководят дори България”, каза Областният управител. За финал г-н Тодоров пожела на децата здраве и успех в живота.

След приветственото слово, Областният управител хвърли първата топка, с което даде началото на първата крикет среща.

Резултатите от проведените срещи ::
КК „НСА”- КК „Лидер”- 76:79
Национална Крикет академия- КК „Правец 2”- 22:21
КК „Лидер”- КК „Правец 1”- 28:27
КК „НСА”- КК „Правец 1”- 68:67

На 1-во място в турнира  се класира КК „Лидер”- Горна Малина, на 2-ро място – Национална Крикет академия, 3-то място заема КК „Правец 1”, на 4-то място се класира КК „НСА” и на 5-то място – КК „Правец 2”.

FacebookTwitterGoogle+LinkedInPinterestСподели