Тази седмица ще остане в историята на българският крикет спорт. На новия терен за крикет в близост до Габрово се проведе първата среща между отборите на НСА Крикет клуб и КК Ковачите – Габрово.

Уникалното в случая е, че теренът за игра е частна собственост и инвестициите са дело на президента на габровския клуб Ивайло Кацарски.

„ Не се сещам в последните 25 години някой в страната ни да е направил нещо подобно. Това е и една от причините да се чувствам особено горд. Хубаво и приятно е когато твои възпитаници правят нещо подобно,въпреки големите трудности и проблеми на съвремието. Другото нещо, което изпълни душата ми с радост и гордост беше играта на двата отбора. Игра на млади български момчета, които въпреки горещото време и все още не дотам добрия терен за игра дадоха всичко от себе си за да се получи празник, а не обикновен мач. Показаната игра от тях дава основание за оптимизъм за бъдещето на нашият крикет спорт.

Искам да благодаря и на ъмпаера /съдията/ на срещата – Дерек Стокер, който се справи много добре въпреки всички предизвикателства на време и условия. Теренът ще става още по –добър и модерен. Предстои да се положи поливна система и до няколко месеца ще бъде официалното му откриване. Кацарски и екипът му направиха чудеса до момента. Благодаря им от името на федерацията”, сподели президентът на БФКрикет проф. Николай Колев.

FacebookTwitterGoogle+LinkedInPinterestСподели