Днес,  23 април 2019 година в офиса на Българска федерация по крикет в Министерството на младежта и спорта се проведе среща между представители от Национална гражданска инициатива „ Системата ни убива” и част от ръководството на БФКрикет. Поводът беше желанието на майките с деца с увреждания да имат възможност чрез федерацията децата им да играят организирано крикет на маса. От страна на „ Системата ни убива” бяха председателят Вера Иванова , Димитрина Русева и Венелина Казанджиева. Президентът на БФКрикет проф. Николай Колев и двама от членовете на УС на федерацията Мардирос Зовикян и Тодор Трифонов запознаха гостите с дейността, правата и задълженията на БФКрикет по устав и нормативни документи, както у нас, така и в Международния съюз по крикет.

На срещата нееднократно беше подчертано, че никой от федерацията не пречи по никакъв начин на никого  да се организират  турнири по крикет на маса за деца с увреждания или тренировъчен процес . БФКрикет винаги е помагала и съдействала на всеки, който е поискал подкрепа от БФКрикет. Няма как човек от ръководството на БФКрикет да предполага кой и къде иска да провежда занимания по крикет на маса.

Господин Зовикян беше категоричен, че като директор на Професионалната гимназия по механоелектротехника  „ Никола Вапцаров” е напълно съгласен да предостави физкултурния салон на училището, който е пригоден за деца с увреждания. Във ПГМЕ, която е  в центъра на София и към днешна дата има ученици с увреждания, които ползват възможностите за спорт там. Мардирос Зовикян на няколко пъти спомена, че през последните години е предлагал салона за крикет на маса, но до момента НИКОЙ не го е потърсил и не се е обадил за това. Майките поискаха съдействие от федерацията за да могат техните деца да тренират крикет на маса. Получиха категоричния отговор от членовете на УС на БФКрикет , че с каквото могат ще помагат, стига да има човек, който да ги потърси и заяви конкретни действия. Професор Николай Колев помоли майките на деца с увреждания да не обръщат внимание на арогантните и пълни с неистити текстове в социалните мрежи.

БФКрикет винаги е помагала и ще продължи да го прави в следващите години на децата с увреждания, но трябва да има човек , който да ги организира  и да потърси федерацията за конкретни въпроси.

Накрая на срещата двете страни си пожелаха Весели Великденски празници .

 

 

FacebookTwitterGoogle+LinkedInPinterestСподели