На 5 и 6 в Габрово /  Армени  се проведе финалния кръг от Държавното първенство по крикет Т20.Както се очакваше от изиграните мачове от предварителните кръгове на двете групи, най сериозните  претенденти  бяха  КК НСА и  отбора на Български студентски крикет съюз съставен изцяло от състезатели на МУ Пловдив. Единствената изненада можеха да направят студентите от МА  – София, но те в последния момент отказаха участие поради вирусно заболяване на половината състезатели от отбора им. Това неявяване им донесе служебни загуби и през следващата година понижаване на рейтинга им в ранг-листата на спортните клубове в България.

Лошото и студено време през двата дни не попречи  на отборите да покажат една много добра игра изпълнена с емоции и изненади от началото на мачовете да последния овър на всеки един от тях. Спорът за титлата беше решен още през първия ден, когато се срещнаха отборите от студенти на НСА  И МУ-Пловдив.  При  отсъствието на няколко основни състезатели състава на досегашния шампион  НСА  не беше на познатата висота. Допусна много грешки и позволи на студентите  от Пловдив в първия ининг  да направят 150ръна. При смяната на батиране  отборът на НСА успя на навакса изоставането, най-вече след добрата игра на ТокумиНамура, който реализира 81 ръна. Появи се възможност студентите да спечелят мача в последния овър, но те не можаха да се възползват от нея. Пловдивчани водени от своя капитан КиранДасан, успяха да задържат резултата в своя полза и срещата завърши с успех за тях.  Това беше и първото спечелено място на отбор  от  провинцията от стартирането на държавните първенства  през 2003 у нас. Победата на студентите от МУ  Пловдив беше напълно заслужена и те бяха поздравени първо от своя достоен противник КК НСА , което е основно неписано правило и съгласно духа на играта крикет.

Добрата игра на студентите от МУ продължи  и през втория ден, когато те спечелиха срещата си и с домакините. Отново се  изяви с добра игра техния капитан  Киран Десан, който отбеляза 61 ръна.Така се получи  и призовото класиране за тази година:  1 -во място  : МУ Пловдив- БСКС;  2-ро място – КК  НСА  3-то място КК „Ковачите“- Габрово

Срещите бяха проведени на специализирания терен за крикет „Армени овал“  край Габрово. Домакините от КК „ Ковачите“ бяха  направили и нова бетонна пътека за игра/питч/  покрит с изкуствена трева. Така вече теренът за игра отговаря на всички международни стандарти и страната ни може да кандидатства за домакинство на международни прояви под патронажа  на ИСС Европа.

Срещите бяха наблюдавани  и от  участниците в курса за треньори „Ниво-1“, който БФ Крикет организира с представители от 4 области на страната. С този курс бяха подготвени  хора, които могат вече с основание да работят в училищата и популяризират и утвърждават този прекрасен  спорт у нас.

След завършването на турнира беше определен и окончателния състав на националния ни отбор по Т20, който под ръководството на новия си треньор Бойко Иванов ще вземе участие в Международен турнир по крикет Т20 от 14 до 19 октомври в Корфу, Гърция.

BSCU Cup dav dig dig dav dig dig sdr

FacebookTwitterGoogle+LinkedInPinterestСподели