В продължения на пет дни Националната спортна академия “Васил Левски” беше домакин на Европейските крикет серии България. В турнира участваха пет отбора като на финала българският студенски крикет съюз победи Индо-български крикет клуб с 168:138 точки и вдигна шампионския трофей.

    Догодина победителят ще участва в еквивалента на футболната Шампионската лига по крикет в Европа.
    12 членове на европейската крикет лига пристигнаха в България по повод събитието като благодарение на прякото предаване близо 1 милион души от целия свят станаха свидетели на срещите.
    Ивайло Кацарски направи нещо невиждано в историята на българския крикет като успя да запише 3 поредни иукита в един оувър.
    “Беше много силен турнир. Организационно също се справихме на високо ниво. Една от големите ни цели е да имаме наш стадион на крикета в България, но това ще се случи в близко бъдеще. работим по въпроса. искам да поздравя и да благодаря на всички, които взеха участие в организацията на европейските крикет серии в България. Оценката, която получихме за домакинството от европейската крикет лига, е много висока, което ме радва и ни задължава да продължаваме още по-настойчиво да работим за развитието и популяризирането на крикета в България”, каза президентът на БФКрикет Андрей Лилов.
kr3kr2
kr1
FacebookTwitterGoogle+LinkedInPinterestСподели