През изминатия уикенд завърши финалният кръг от Държавното първенство за мъже по Т20. В него участваха четири отбора. Това бяха отборите, които се класираха на първо и второ място в групите на предварителната фаза на турнира.В полуфиналните срещи се срещнаха отборите на ИБКК срещу Барберианс КК и КК Академик срещу КК БСКС.

В първият полуфинал отборът на ИБКК не срещна особена съпротива и спечели срещу КК Берберианс с 30 ръна.

Вторият полуфинал противопостави КК Академик / съставен изцяло от студенти от МУ София/ и КК БСКС / съставен изцяло от студенти от МУ Пловдив/ . Пловдивските медици постигнаха резултат 195/6 /15 Ov. срещу 182/6 / 15 Ov. на колегите си от София и спечелиха мача с 13 ръна.

Финалният мач в неделя се превърна в празник и триумф на отбора на КК БСКС. В този двубой за титлата, те изненада соченият за фаворит Индо-български крикет клуби спечелиха мача с 16.ръна. От отбора на победителите с изключителен принос за победата се отличиха Ашан Хан, Сулейман Али и Саим Хусаин, като последния получи и приза за най добър състезател на първенството / MVP/. Това е втора титла за отбора съставен от студенти от МУ Пловдив, с което те зарадваха отново ръководството на Университета и по този начин благодариха за грижите и доброто отношение към тях спорта.

Отборите бяха наградени от Президента на БФ Крикет г- Андрей Лилов, Вице президента г-н Пракаш Мишра и основателят на федерацията проф. Николай Колев.

Турнирът се проведе при строго спазване на мерките за пандемичната обстановка у нас иза първи път се записваше он-лайн със системата Cricheroes и резултатите и коментарите се проследяваха и отразяваха в над 110 страни по света.

3 rd place Cup Game 3 game Game2 MVP sekond p[ace Viners_2021

FacebookTwitterGoogle+LinkedInPinterestСподели