От 31.05 до 02.06 в Букурещ-Румъния се проведе турнир по крикет формат Т 20 “Tri Nations 2013”,в който взеха участие България,Румъния и Унгария.

Българският Национален отбор беше в състав: ст.треньор – Ивайло Кацарски,капитан – Пракаш Мишра,вице-капитан –Стюарт Кларксън,Любомир Занев,Благовест Ицев,Макс Шовелер,Александър Донев,Валентин Иванов,Симеон Иванов,Добрин Дечев,Александър Стойчев и Фаяз Фазал.
В първия състезателен ден бяха изиграни два мача срещу отборите на Унгария и Румъния.Мачът с Унгария завърши с победа за тях с 48 на 47 ръна в 12-ия оувър. Вторият мач беше спечелен от България с резултат 112 на 101 ръна с 10 уикета,което осигури на Българския отбор място във финала.
След победа на Унгария в мача срещу Румъния бяха определени двата отбора финалисти-България и Унгария.
Мачът започна в 14:15 часа ,като жребият беше спечелен от България и капитанът на отбора Пракаш Мишра избра филдинг в първия инг.В 14:32 часа в началото на шестия оувър мачът беше прекъснат поради дъжд.След Спирането на дъжда и взимането на решение от съдиите и организаторите на турнира в 16:00 часа финалът беше продължен с екстра оувър,в който България батираше.В решителния за финала оувър батираха Макс Шовелер ,Любомир Занев и Пракаш Мишра В екстра ининга Макс Шовелер отбеляза 10 точки за две топки,а Пракаш Мишра за три топки два уикета без дадена точка.Така България спечели първото място с 16 на 0 ръна с два уикета в екстра оувъра.
Националният ни отбор беше отборът на турнира с най-много участие на местни състезатели.За най-добър боулер беше отличен вице-капитанът ни- Стюарт Кларксън,а капитанът на отбора- Пракаш Мишра взе наградата за комплексен играч/MVP/.Любомир Занев се отличи като най-добър батсман от Българския отбор,а Александър Донев като най-добър филдер.
Българският национален отбор по крикет за първи път в историята на българския крикет печели финал на турнир и имаше честа да бъде награден от известния южноафрикански крикетист Фейн Де Вилиерс.

Снимки от турнира

FacebookTwitterGoogle+LinkedInPinterestСподели