На крикет терена в Национална спортна академия стартира третото издание на Европейските крикет серии в София Т10 , които са с участието на петте най-добри български отбора и победителя от тях се класира за финалното издание на Европейската шампионска лига по крикет през 2023 година. Тимовете на : Крикет клуб Академик СФ, Индо-български КК, Български студентски крикет съюз, КК „ Ковачите“, Габрово и Крикет клуб ВТУ ще изиграят по два мача всеки срещу всеки, като първите четири тима ще оформят полуфиналните двойки, а победителите отиват на големия финал за класиране и участие в Европейската шампионска лига по крикет. Мачовете са с начални часове от днес до събота от 09:00, 11:00, 13:00 и 15:00 часа, като Българската федерация по крикет осигурява професионално онлайн излъчване на всички срещи и с коментар на английски език на : www.ecn.cricket / официалният сайт на Европейската крикет лига /

 „ Много добра организация сме създали за турнира, защото го гледат на живо от целия свят и се постарахме максимално всичко да бъде на високо ниво. Отборите са мотивирани да покажат най-доброто от себе си, защото залогът е голям и победителя ще играе в Европейската шампионска лига догодина. Имаме и доста гости от чужбина, които наблюдават срещите и оценките им са повече от положителни, както за играта, така и от цялостната ни работа като организационен комитет. Искам да поканя всички, които обичат крикета да дойдат в НСА и да наблюдават мачовете от зоните за публика. Входът е безплатен за всички“, сподели основателят и изпълнителен директор на БФ Крикет проф. Николай Колев.

 cricket2Полуфиналите и финалите ше бъдат в събота (23април ) от 09:00 и 11:00 часа, срещата за 3-4 място започва в 13:00, а финалния двубой от 15:00 часа.

FacebookTwitterGoogle+LinkedInPinterestСподели