9-3

 

През изминалият уикенд националният ни отбор по крикет  игра  четири мача по стандартите на ИСС  Т20 срещу  отбора на Сърбия на терена в НСА . В тези срещи нашите национали постигнаха четири победи. В тях те проявиха огромно желание за победа, отборен дух и добра тактическа дисциплина. 

Преди турнира БФ Крикет назначи  Анди „Мака“ МакКълок за наш нов главен треньор.

Той работи с отбора през цялата седмица по време на подготвителния лагер.

Всичките четири мача бяха изиграни на високо ниво , като и двата отбора се представиха отлично на терена и оставиха добри впечатления с джентълменското си поведение . Заслуга за това имат и ръководствата  на двете федерации. Нека да подчертаем, че тимът на Сърбия е изграден в болшинството си от млади състезатели и опитни чужденци, които имат право съгласно ИСС да играят в националните отбори.

България излезе краен победител, постигайки  рекордни резултати  всеки път в мачовете, с 246 ръна отбелязани във финалния двубой, които са до момента са най-високият резултат за 2-ри ининг  на T20I  в света  .

Предстои нова серия мачове между двата отбора от 08 до 10 юли  в Белград и след това ще очакваме квалификациите за Световното първенство по Т20, Зона Европа.

 
9-1 9-29-4

FacebookTwitterGoogle+LinkedInPinterestСподели