Крикет Клуб “НСА” спечели Първата Балканска Клубна Купа по крикет формат Т20. Турнирът протече в три състезателни дни от 19 до 21 Юли на крикет игрище НСА “Васил Левски” с участието на четири клубни отбора-“НСА”-София,”Ковачите”-Габрово, “Гимнастикос” – Корфу, “Кинг Кобра” – Скопие.

В първите два дни на турнира срещите се изиграха по система всеки срещу всеки. След приключване на предварителната фаза за трето и четвърто място играха отборите на “Ковачите” Габрово и “Кинг Кобра” – Скопие. “Ковачите” заеха престижното трето място на турнира с резултат от 117 ръна за 17 оувъра и 10 аута.

Финалният мач беше между отборите на “НСА” – София и “Гимнастикос” – Корфу. Жребият беше спечелен от “НСА”, който избра батинг в първата част. Първият ининг приключи със 171 ръна в 20 оувър с 9 аута. Във вторият ининг отборът на “Гимнастикос” с три поредни оута на Данаил Тренев в последния оувър постигна същия резултат от 171 ръна за 20 оувъра и 7 аута, което наложи продължение с екстра оувър. За “НСА” батираха Макс Шовелер, Пракаш Мишра и Любомир Занев, а за гостите от Гърция Анастасиос Манусис, Алексис Сувлакис и Йосиф Мисфут. В първия екстра оувър отборът на “Гинастикос” за 6 топки отбеляза 14 ръна, с което таргета за “НСА” беше 15 ръна. Във втория екстра оувър с батиране на Макс Шовелер и Пракаш Мишра, Крикет клуб “НСА” отбеляза 18 ръна, с което стана шампион на турнира.

КРАЙНО КЛАСИРАНЕ:

  1. Крикет Клуб “НСА”-София
  2. Крикет Клуб “Гимнастикос” – Корфу
  3. Крикет Клуб “Ковачите” – Габрово
  4. Крикет Клуб “Кинг Кобра” – Скопие
  5. Най-добър играч на турнира – Анастасиос Манусис /КК “Гимнастикос”/

Шампионите на Първата Балканска Клубна Купа по крикет формат Т 20 бяха наградени от проф.Николай Колев – президент на Българска Федерация по Крикет.

FacebookTwitterGoogle+LinkedInPinterestСподели