На 24-ти Август 2013 год. Българска федерация по крикет съвместно с община „Нови Искър“ откри ново крикет игрище в с.Кубратово. На церемонията по откриване присъстваха президентът на БФ Крикет проф. Николай Колев, кметът на община “Нови Искър” г-жа Даниела Райчева, кметът на с. Кубратово г-н Петър Велчев, представители на крикет клубовете „НСА“ и „Лондон Фийлдс“, който бяха приветствани по стар български обичай с пита, сол и мед.

Игрището беше открито с двустранна среща между отборите на „НСА“ Крикет Клуб – София и гостуващия от Великобритания отбор „Лондон Фийлдс“ Крикет Клуб. Г-жа Райчева имаше честта да хвърли първата топка на новооткритото игрище и жребият за първата официална крикет среща, която беше спечелена от английския отбор.

В следващия крикет ден 25-ти Август 2013 год. до обяд бяха организирани крикет демонстрация за деца и тренировъчна сесия за жени, след което беше изигранa втората двустранна среща между отборите на английското посолство в Република България и „Лондон Фийлдс“ Крикет Клуб. Мачът завърши с победа за отборът на посолството с 222 ръна в 30-ти оувър със седем аута.

БФ Крикет ще работи за популяризирането и развитието на спорта крикет сред младежта в община „Нови Искър“ като купата „Хан Кубрат“ ще продължи традиционно да се организира всяка година с гостуващи чуждестранни отбори.

 

FacebookTwitterGoogle+LinkedInPinterestСподели