Уважаеми колеги,

Скъпи приятели,

Изпращаме една от най-успешните години в история на крикета в България. Тя беше много успешна за нашия спорт. Реализирахме всичките си идеи за развитие и популяризиране на крикета в България. Освен това спечелихме Купата на трите нации в Румъния, което е повече от престижно и авторитетно. Станахме и вицешампиони на Континенталната купа с участието на 6 държави. Успехи, които до момента не сме постигали. Едно от нещата, които ме карат най-много да се гордея е, че толкова много деца и юноши се запалиха по крикета в България. Става ми много приятно когато чуя от колеги в София и провинцията, че има все повече желаещи да тренират този спорт.
На международно ниво също се представихме повече от добре. Не само заради трофеите от  купата на Трите нации и Континенталната, а заради многото призови места на силни турнири извън страната. За първи път създадохме и женски отбор по крикет, който се представя повече от достойно за дебютант.

Бяхме домакини на работната среща за създаването на Балканската крикет асоциация, чийто председател станах по предложение на всички държави, които бяха в София. Колегите единодушно отбелязаха правилната работа и развитието на крикета в България. За следващата година сме планирали още повече участия в международни състезания и шампионати, предстоят и съвместни лагери и обучения с колеги от страната и чужбина. Основен акцент, разбира се, ще бъде и добрата работа с подрастващите. Това е наш основен приоритет – да има повече деца и юноши, които да играят крикет. В началото на 2014 ще бъде създадена програма за популяризирането и развитието на крикета във висшите училища в България.

Уважаеми колеги,

Скъпи приятели,

На прага сме на едни от най-дългоочакваните празници – Рождество Христово и Нова година, които са изпълнени с веселие и нестихващи човешки надежди за по-добри дни.

Нека се потопим в Коледното и Новогодишно настроение и да запазим добрия спомен за всичко постигнато до сега и го умножим в следващите години!Нека през Новата година сърцата ни да бъдат изпълнени с любов.

Нека да има здраве и благополучие във всеки дом, нека чудесата винаги бъдат с вас и с общи усилия да извоюваме повече стабилност и сигурност за всички.

Нека бъдем изпълнени с надежда да постигнем непостижимото. Погледите ни да са устремени в бъдещето и да вярваме в доброто, което ни предстои.

Да посрещнем Новата година с вяра, усмивка и красота в сърцата ни, а нейната отплата да бъде здраве, радост, щастие и много късмет!

Да сте живи и здрави, Вие и Вашите семейства !

 

Проф. Николай Колев – председател и член на УС на БФ Крикет

FacebookTwitterGoogle+LinkedInPinterestСподели